Общо 1437  бързи производства са били наблюдавани от прокурорите в

...
</TD
>Общо 1437  бързи производства са били наблюдавани от прокурорите в
Коментари Харесай

По три-четири дела по бързата процедура на ден в Пловдив

Общо 1437  бързи производства са били следени от прокурорите в правосъдния регион на Районна прокуратура-Пловдив през 2023 година, което значи, че дневно са били формирани по три или четири каузи по тази процедура. Най-много от тях са за ръководство на автомобил след приложимост на алкохол или наркотични субстанции, хулигански дейности, обири, телесни повреди и др. 

Това излиза наяве от отчетния отчет на магистратите, който бе показан от районния прокурор на годишното общо заседание в края на предходната седмица. На него участваха Гергана Мутафова и Калина Чапкънова, членове на Висшия прокурорски съвет, Добринка Калчева, прокурор в Апелативна прокуратура-Пловдив,, областен прокурор на гр. Пловдив, Мариана Шотева, ръководител на Административен съд-Пловдив, Иван Бекяров, и.ф. ръководител на Районен съд-Пловдив,  ст. комисар, шеф на ОД на МВР-Пловдив, представители на ГДБОП, ДАНС, прокурори и правосъдни чиновници. 

В годишния отчет е записано още, че по импортирани в съда актове на РП-Пловдив през миналата година са били наказани или глобени общо 2123 лица. Броят на следените досъдебни производства с предмет наркотични субстанции е 756, като 730 от тях са за държане, а 26 - за развъждане.  Общо 381 са следените преписки през 2023 година за закононарушения, осъществени в изискванията на домашно принуждение, като най-вече от тях са за причиняване на телесна щета.  167 са лицата, потърпевши физически от домашно принуждение, от тях 18 са мъже и 149 дами. 

Гостите на годишното събрание  дадоха доста добра оценка за работата на Районна прокуратура-Пловдив по всички посоки.

Съдебният регион на Районна прокуратура-Пловдив включва и териториалните отделения в гр. Асеновград, гр. Карлово и гр. Първомай.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР